Araştırma Uzmanı

Hayata Destek Derneği İstanbul
Araştırma Uzmanı
Sözleşmeli 1-3
Bu ilan yayından kaldırılmış Görüntülenme : 3397

Paylaş

İlan Detayları

Hayata Destek Derneği (STL), Türkiye ve çevre bölgelerde afet risklerini azaltma, afete hazırlık, acil yardım ve iyileştirme çalışmaları yapan bağımsız bir insani yardım kuruluşudur. Hayata Destek, toplumsal katılımı öncelikli tutarak, yerel kapasiteyi geliştirmek, afet risk ve etkilerini en aza indirmek, toplulukların temel ihtiyaç ve haklarının karşılanmasına destek vermek için toplum-temelli çalışmalar yürütmektedir. Hayata Destek’in hedefleri doğrultusunda sürdürmekte olduğu stratejik çalışma alanları aşağıdaki gibidir;

 

  • Mülteci Destek: STL, Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin temel hak ve ihtiyaçlarına erişimini sağlamayı amaçlamaktadır. Geçim kaynağını destekleme amaçlı mesleki kurslar yürütmenin yanı sıra psiko-sosyal destek odaklı toplum merkezleri ve vaka yönetimi faaliyetleri yürüten mobil destek ekipleri aracılığıyla mültecilere doğrudan destek ulaştırmaktadır.

 

  • Çocuk Koruma: STL, Türkiye’de çocuk işçiliğini sorunuyla mücadele için risk altındaki çocuklara yönelik çalışmalar yürütmekte, bu konuda özellikle mevsimlik tarım alanında çalışan ya da çalışma potansiyeli olan çocuklara odaklanmaktadır. Mülteci krizi ile birlikte Türkiye’de çocuk işçiliğinin yeni bir boyut kazanmasıyla bu alandaki çalışmalara mülteci çocuklar da dâhil edilmiştir.

 

  • Acil Yardım: STL, olası bir afet durumunda, afetlerden etkilenen topluluklara ayni ve nakdi yardım sunarak acil yardım operasyonları yürütmektedir. Bu kapsamda gıda ve gıda dışı temel ihtiyaçların karşılanması, barınma koşullarının iyileştirilmesi yanı sıra su, sanitasyon ve hijyen ihtiyaçlarına cevap verilmesi hedeflenmektedir.

 

  • Sivil Toplumu Güçlendirme ve Ağ Oluşturma: STL, afet risk yönetimi ve etkili insani yardım çalışmaları için ihtiyaç duyulan sivil toplum kapasitesini güçlendirmek adına anahtar paydaşları bir araya getirmek için çalışır. Raporlama ve kapasite geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra, kamu ve sivil toplum alanındaki ilgili paydaşlar ile aktif bir koordinasyon mekanizması oluşturularak Türkiye’de afete hazırlık, etkili müdahale ve risk yönetimi konularında iyileştirme sağlamayı amaçlanmaktadır.

 

Hayata Destek Derneği, Suriyeli mültecilere yönelik ayrımcı söylem ile mücadele alanında çalışmak üzere İstanbul Merkez Ofisi'nde çalışacak bir Araştırma Uzmanı aramaktadır.

 

Ana Sorumluluk Alanları:

  • Araştırma koordinatörüyle birlikte literatür taraması yapmak, araştırma metodolojisini belirlemek,
  • Araştırma koordinatörüyle birlikte ayrımcılık ve Türkiye’de mültecilere yönelik ayrımcı söylem alanlarında veri ve bilgi toplamak,
  • Ayrımcı söylem ile mücadele alanında yenilikçi yaklaşımlara dair araştırma yapmak,
  • Paydaş/aktör araştırması yapmak, alanında uzman kişi ve kurumlar ile veri toplama amaçlı görüşmeler yapmak – fırsat ve engel algılarını tespit etmek,
  • Araştırma bulguları doğrultusunda proje ekibinin doğru stratejileri tespit etmesine ve uygulamasına destek olmak,
  • Proje ekibi tarafından hazırlanan eğitim modüllerinin hazırlanışı öncesinde, esnasında ve revizyonunda elde edilecek toplantı çıktılarını arşivlemek,
  • Araştırma koordinatörü ile birlikte çalışarak Türkiye’den ve Avrupa’dan ayrımcılık karşıtı eğitimlere dair modüllerin ve araçların toplanmasını sağlamak 

 

Beklenen Tecrübe ve Kişisel Özellikler

 

  • Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun (Sosyoloji, Antropoloji, Siyaset Bilimi, Medya ve İletişim Çalışmaları, vb.),
  • Sivil toplum alanında en az 3 yıl deneyimli,
  • Yazılı ve sözlü olarak Türkçe ve İngilizceyi aktif kullanabilen,
  • Zorunlu yer değiştirme, göç, sosyal uyum, ayrımcılık kavramlarına dair akademik bilgi sahibi, tercihen bu alanlarda akademik çalışma yürütmüş,
  • Türkiye’de medya sektörü hakkında bilgi sahibi,
  • Masa başı araştırma ve literatür taramada tecrübe sahibi,
  • Yerel kültüre duyarlı biçimlerde çalışma konusunda becerili,
  • Güçlü iletişim becerisi olan ve farklı kültürlerden kişiler ile çalışabilen,
  • Seyahat engeli olmayan,
  • Ekip çalışmasına yatkın

Hayata Destek Derneği fırsat eşitliğine inanır ve bu çerçevede işe alım süreçlerini yönetir.

Hayata Destek Derneği tüm idari ve operasyonel süreçlerinde çocuk koruma politikası göz önünde bulundurarak hareket eder.

 

“07.04.2016 tarih, 29677 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında, bu ilana yapacağınız başvuru ile özgeçmişiniz içerisindeki tüm kişisel bilgilerinizin Hayata Destek Derneği ile paylaşılmasını ve bu bilgilerin saklanmasını kabul etmiş bulunmaktasınız.”

 

***Yalnızca olumlu değerlendirilen adaylarla iletişim kurulabilecektir.

Hayata Destek Derneği

Hayata Destek Derneği (STL), Türkiye ve çevre bölgelerde afet risklerini azaltma, afete hazırlık, acil yardım ve iyileştirme çalışmaları yapan bağımsız bir insani yardım kuruluşudur. Hayata Destek, toplumsal katılımı öncelikli tutarak, yerel kapasiteyi geliştirmek, afet risk ve etkilerini en aza indirmek, toplulukların temel ihtiyaç ve haklarının karşılanmasına destek vermek için toplum-temelli çalışmalar yürütmektedir.
Hayata Destek’in hedefleri doğrultusunda sürdürmekte olduğu stratejik çalışma alanları aşağıdaki gibidir;

· Mülteci Destek: STL, Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin temel hak ve ihtiyaçlarına erişimini sağlamayı amaçlamaktadır. Geçim kaynağını destekleme amaçlı mesleki kurslar yürütmenin yanı sıra psiko-sosyal destek odaklı toplum merkezleri ve vaka yönetimi faaliyetleri yürüten mobil destek ekipleri aracılığıyla mültecilere doğrudan destek ulaştırmaktadır.

· Çocuk Koruma: STL, Türkiye’de çocuk işçiliğini sorunuyla mücadele için risk altındaki çocuklara yönelik çalışmalar yürütmekte, bu konuda özellikle mevsimlik tarım alanında çalışan ya da çalışma potansiyeli olan çocuklara odaklanmaktadır. Mülteci krizi ile birlikte Türkiye’de çocuk işçiliğinin yeni bir boyut kazanmasıyla bu alandaki çalışmalara mülteci çocuklar da dâhil edilmiştir.

· Acil Yardım: STL, olası bir afet durumunda, afetlerden etkilenen topluluklara ayni ve nakdi yardım sunarak acil yardım operasyonları yürütmektedir. Bu kapsamda gıda ve gıda dışı temel ihtiyaçların karşılanması,barınma koşullarının iyileştirilmesi yanı sıra su, sanitasyon ve hijyen ihtiyaçlarına cevap verilmesi hedeflenmektedir.

· Sivil Toplumu Güçlendirme ve Ağ Oluşturma: STL, afet risk yönetimi ve etkili insani yardım çalışmaları için ihtiyaç duyulan sivil toplum kapasitesini güçlendirmek adına anahtar paydaşları bir araya getirmek için çalışır. Raporlama ve kapasite geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra, kamu ve sivil toplum alanındaki ilgili paydaşlar ile aktif bir koordinasyon mekanizması oluşturularak Türkiye’de afete hazırlık, etkili müdahale ve risk yönetimi konularında iyileştirme sağlamayı amaçlanmaktadır.
Diğer İlanlar

Benzer İlanlar