ARAPÇA TERCÜMAN (Ref: 4721003)

Lider Kadın Derneği Diyarbakır
Arapça Tercüman
Üniversite
Tam Zamanlı 1-3
Arapça (C1, Level 5, Upper Intermediate)
Bu ilan yayından kaldırılmış Görüntülenme : 2532

Paylaş

İlan Detayları

                                                                                                        

                                                                                                     

İLAN DETAYLARI

ARAPÇA TERCÜMAN

ÇALIŞMA ŞEKLİ: Tam zamanlı

ÇALIŞMA YERİ: Diyarbakır İli ve ilçeleri                                       

 

Yerel toplulukların ve Ülkesinden ayrılmış ,’’Geçici koruma ve uluslararası koruma’’ ihtiyacı olan bireylerin sorunlarına çözüm aramak amacıyla Proje yürüten Lider Kadın Derneği (LKD) ile gücümüze güç katacak çalışma arkadaşları aramaktayız.

Lider Kadın Derneği olarak ‘’ECHO’’projesi kapsamında Mardin ve Diyarbakır İllerinde gerçekleşecek ‘Koruma projesinde’’ bizler ile çalışacak ‘’Arapça Tercüman’’ aramaktayız.

Bu proje kapsamında Mardin ve Diyarbakır illerinde ihtiyaç analiz çalışmaları yapılması ve ‘’Geçici koruma’’ altındaki bireylerin hayat koşullarının iyileştirilmesi, hizmetlere erişim noktasında farkındalık çalışmaları yapılması ve koruma destekleri sunulması planlanmaktadır.

LİDER KADIN DERNEĞİ:

Lider Kadın Derneği, çok yönlü hizmet veren hak temelli yaklaşımıyla insanların her türlü ihtiyaç ve sorunlarına cevap vermeyi amaçlayan ve çözüm odaklı yaklaşan bir dernektir. Cinsiyet eşitliğinin olduğu, Kadına şiddetin önlendiği, toplumsal güven ve huzur ortamının oluşturulduğu bir toplum hedefi taşır. Geçici ve uluslararası koruma kapsamında ülkemize giriş yapan insanların temel hak ve hizmetlerden yararlanabildikleri ve yerel halkla uyumlarının sağlandığı bir sosyal çevre yaratabilmek için çaba sarf eder.

Lider Kadın Derneği duyarlı bir toplum yaratabilmek için toplumun en hassas ve dezavantajlı gruplarına ulaşarak, bu alanda hizmet sunan kişi, kurum ve kuruluşları güçlendirmeyi hedefleyen bir sivil toplum kuruluşudur.

 

TERCÜMAN:

TEMEL SORUMLULUK ALANLARI

Bu pozisyonda çalışacak ekip üyesi, kurumun Proje Sorumlusuna bağlı olarak, aşağıda sıralanan iş ve görev konularıyla ilgili sorumluluk alacaktır,

Geçici koruma ve Uluslararası koruma statüsü ile  bölgeye göç etmiş olan bireylere yönelik yürütülen saha çalışmaları faaliyetleri kapsamında, Arapça, konuşan danışanların ve  saha çalışanları arasında gerçekleşen diyalogların ve yazışmaların tercümanlığı yapılacak.

Bu pozisyon,Lider Kadın Derneğinin Diyarbakır’da bulunan Ofisine bağlı olarak Diyarbakır ili ve ilçelerinde  (kırsal alanlar dahil) çalışacaktır.

Gerek yüz yüze sözlü iletişimler, gerekse telefonla yapılan görüşmeler arasında tercüme işlerinde görev alacak.

İhtiyaç ve talep halinde, kullanılan bilgi yönetim sistemine veri girişi yapmak;

Derneğimizde hizmet almaya gelen Arapça konuşan Suriyeli danışanlarla yüz yüze veya telefonla gerçekleştireceği görüşmelerde ardıl sözlü tercümanlık yapacak.

Dernekte görevli saha çalışanları Diyarbakır ili, ve ilçelerindeki sahalarda yaşamakta olan Suriyeli toplulukları için gerçekleştirilecek olan eğitim ve toplu bilgilendirme çalışmalarına tercüman olarak eşlik edecek.

Arapça konuşulan ülkelerden gelen geçici koruma statüsündeki Suriyeli danışanlara ait çeşitli kişisel belgelerin yazılı tercümesini yapacak.

Derneğe e-mail veya telefon yoluyla ulaşan Arapça dilinde mektup ve belgelerin sözlü veya yazılı tercümesini yapacak.

Arapça tercüme konularında ilgili üst sorumlunun belirleyeceği diğer iş ve görevleri yerine getirmek.

Faaliyetlerin kurum ilke, politika ve prosedürlerine uygun bir şekilde ilerleyebilmesi için ilgili departmanlar ile koordineli bir şekilde çalışma süreçlerine katılacak.

Aranan Özellikler:

Üniversitenin lisans programlarının ilgili bölümlerinden mezun

 Pozisyonun gerektirdiği değişken çalışma saatlerine uyum sağlayabilen.

Yararlanıcıların haklarına ve gizliliğe önem veren.

İş takibi ve sonuçlandırılması konusunda başarılı.

Zaman yönetimi-planlama yetkinliği gelişmiş.

Kriz anlarında ve stresli durumlarda da çözüm üretebilen ve verimli olabilen.

Toplumsal cinsiyet eşitliği ve hassas gruplar konusunda koruma ve güçlendirme perspektifine sahip.

18 yaşından küçük herkesin çocuk olduğunu ve korunması gerektiğini kabul eden.

Farklı kültürlerden kişilerle yansız ve ayrımcılık yapmadan ilişki kurabilen.

Çatışma ve problemle karşılaştığında sakin, pozitif yaklaşan ve hızlı çözüm üretebilen.

İleri derece Türkçe, biliyor olmak.

İleri derecede Arapça konuşmasını bilen.

Tercihen kürtçe biliyor olmak.

Sahada çalışmasına herhangi bir engel bulunmayan,

Diyarbakır’da ikamet ediyor olmak veya edebilecek olmak,

Kadın tercüman tercih sebebidir.

 

Referans Kodu:  4721003

Başvurunuzu yaparken referans kodunu kullanmanız rica olunur.

Başvuru yapılacak adres: kizilkader47@gmail.com

 

“07.04.2016 tarih, 29677 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında, bu ilana yapacağınız başvuru ile özgeçmişiniz içerisindeki tüm kişisel bilgilerinizin Lider Kadın Derneği ile paylaşılmasını ve bu bilgilerin saklanmasını kabul etmiş bulunmaktasınız.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lider Kadın Derneği

2010 Yılında Mardin'in Kızıltepe ilçesinde kurulan Lider Kadın Derneği (LKD) Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve kadına yönelik şiddetle mücadele için faaliyetler yürüten ,toplumda duyarlılık ve farkındalık yaratan ,kadın çalışmaları alanında var olan tüm mekanizmaları güçlendirip harekete geçirmeye çalışan bir sivil toplum kuruluşudur. LKD ,Mardin ili dışında Diyarbakır, Van ve Adıyaman illerinde' de temsilcilik açmış olup, bu sahalarda yaşayan tüm dezavantajlı gruplara hizmet sunmaktadır. LKD Toplumda cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, kadına yönelik şiddetin önlendiği, bütün bireylerin temel hak ve hizmetlerden eşit bir şekilde yararlanabildiği adil, huzurlu ve güvenli bir toplum ister.
Diğer İlanlar

Benzer İlanlar