Arapça Tercüman

Mültecilerle Dayanışma Derneği İzmir
Tam Zamanlı
Bu ilan yayından kaldırılmış Görüntülenme : 3243

Paylaş

İlan Detayları

MÜLTECİLERLE DAYANIŞMA DERNEĞİ (MÜLTECİ-DER) / ARAPÇA TERCÜMAN Mültecilerle Dayanışma Derneği (Mülteci-Der), dil, din, ırk, milliyet, etnik kimlik, cinsiyet, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, yaş, engellilik, politik görüş farklılığı ve diğer nedenlere dayalı hiçbir ayrım gözetmeksizin ülkesinden ayrılmak zorunda kalmış uluslararası koruma ihtiyacı olan, zorunlu göç mağduru kişilerin hak ve hizmetlere erişimi için çalışan bir insan hakları ve insani dayanışma örgütüdür. 31 Ocak 2008 tarihinde İzmir’de kurulmuş olan Mülteci-Der, Türkiye genelindeki hizmetlerini İzmir’deki ofisinden yürütür.

Mülteci-Der, farklı statülerde olsalar da Türkiye’ye sığınan zorunlu göçe maruz kalmış kişilere ulusal ve uluslararası hukuk çerçevesindeki hak ve hizmetlere etkin erişimini sağlamak için bireysel yasal danışmanlık ve koruma hizmetleri verir. Zorunlu göçe maruz kalmış özel ihtiyaç sahibi kişilerin ihtiyaçları doğrultusunda mevcut koruma mekanizmalarına etkin erişimlerine yönelik çalışmalar yürütür. Hizmet verilen grubun karşıya kaldıkları sorunların ulusal ve uluslararası kuruluşlar ile kendileri ve toplum tarafından daha iyi anlaşılabilmesi amacıyla bilgilendirme, farkındalık ve kapasite geliştirme çalışmaları yapar. İltica ve göç alanına ilişkin mevzuat ve uygulamaların insan onuruna yakışır bir düzeye erişmesi ve uluslararası standartlarla uyumlu hale gelmesi amacıyla yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde savunuculuk faaliyetleri yürütür.

Mülteci-Der’in tüm hizmetleri ücretsizdir. www.multeci.org.tr adresinden Derneğe ilişkin daha fazla bilgi edinilebilir.

Bu ilanlarda yer alan pozisyonlarda görev alacak kişilerin Mülteci-Der’in İzmir’deki ofisinden başka diğer şehirlerde yapılacak bilgilendirme toplantısı, odak grup toplantısı vd. çalışmalarda da görev yapması gerekecektir.

Arapça Tercümanın Görev ve Sorumluluklar Mülteci-Der ekibinin bir parçası olarak çalışacak Arapça Tercüman, aşağıdaki görev ve sorumlulukları yerine getirir: • Arapça konuşan bireysel başvuruculara koruma ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda yüz yüze veya telefonla veya yazılı bir şekilde verilen hukuki danışmanlık ve koruma hizmetlerinde düzgün ve etkin bir şekilde Türkçe-Arapça çeviri hizmetini sağlamak, gerekli takipleri gerçekleştirmek, • Mülteci-Der görevlilerinin diğer illerde Arapça konuşan mülteci, sığınmacı, göçmenlerle yapacağı görüşmelere eşlik etmek; • Vaka yönetiminde, vaka yönetimi sorumlusu ile başvurucu arasındaki iletişimi sağlamak için gerekli Türkçe-Arapça çeviri hizmetini düzgün ve etkin bir şekilde sağlamak, • Saha çalışmalarında gerekli Türkçe-Arapça çeviri hizmetini düzgün ve etkin bir şekilde sağlamak, • Arapça konuşan kişilere yönelik yapılacak odak grup, bilgilendirme, farkındalık geliştirme vd. toplantılarda Türkçe-Arapça çeviri hizmetini düzgün ve etkin bir şekilde sağlamak, • Hak ve hizmetler konusunda bilgilendirme materyallerinin Arapçaya çeviri hizmetini düzgün ve etkin bir şekilde sağlamak, • Başvuruculara ait Arapça kişisel belgelerin sözlü ve gerektiğinde yazılı tercümesi yapmak; • Gerektiğinde başvuruculara kamu kurumları ve diğer paydaşlarla ilgili işlemleri için eşlik etmek, • Gerektiğinde Adli Yardım avukatlarının Arapça konuşan müvekkilleri ile iletişimi için Arapça-Türkçe tercüme desteği vermek, • Dernek çalışmaları kapsamında verilen diğer işleri yerine getirmek. Aranan Nitelikler • İnsan haklarına, insan onuruna ve farklılıklara saygıyı içselleştirmiş olmak, • Derneğin değer ve çalışma ilkelerine ve kurum kültürüne uyum sağlayabilecek, • Arapça ve Türkçe dillerinde ileri düzeyde okuma, yazma ve konuşma bilgisi ve çevirmenlik deneyimine sahip olmak, • Sahada çalışmaya açık olmak, • Güçlü iletişim becerilerine sahip olmak, • Tercihen üniversite mezunu olmak, • Özel ihtiyaç sahibi hassas bireylerle çalışma konusunda bilgili ve deneyimli olmak, • Göç ve iltica alanında koruma konusunda çalışma deneyimine sahip olmak, • Yazılı ve sözlü olarak ifade, raporlama ve dokümantasyon becerisine sahip olmak, • Gerektiğinde esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilecek, • MS Office programlarını (Word, Excel, Access, Outlook, PowerPoint) iyi derecede kullanabilen, • Ekip üyeleriyle ve tüm paydaşlarla insan hakları ve onuruna saygı çerçevesinde etkili iletişim kurabilecek, • Tercihen sivil toplum alanında profesyonel veya gönüllü olarak çalışmış olmak, • Tercihen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve Yeminli Tercüman belgesine sahip olmak.

Ek Bilgi

Bu pozisyon için 1 kişi alınacaktır. Uygun niteliklere sahip adayın belirlenmesi halinde Temmuz 2019 içinde göreve başlaması beklenecektir.

Arapça tercümanın görev yeri, kurumun İzmir’deki ofisi olmakla birlikte, İzmir, Manisa ve diğer illerde yapılması planlanan saha çalışması, odak grup/bilgilendirme/farkındalık geliştirme toplantılarına ve diğer çalışmalara katılım gerekmektedir.

Başvuru Yöntemi: Bu pozisyon için başvurmak isteyenlerin Özgeçmiş ve Niyet Mektubu ile “Arapça–A-2019” başlığıyla ve online sistem üzerinden gerçekleşmesi gerekir. Özgeçmişin adayın eğitim geçmişi ve çalışma tecrübeleri; o varsa bildiği yabancı diller ve bu dillerdeki sözlü ve yazılı beceri seviyesi; mevcut ikamet ili ve iletişim bilgileri; 2 referans kişisinin isim ve iletişim bilgilerine dair hususları içermesi beklenmektedir. Niyet mektubunun adayın pozisyon için neden uygun olduğuna, beklentileri ve kuruma ve hizmetlerine yönelik olası katkısına ve neden kurumumuzda çalışmak istediğine ilişkin bilgileri içermesi beklenmektedir. Bu ilan, 30 Haziran 2019 tarihine kadar açık kalacaktır. Bu tarihten sonra ulaşan ve istenilen özgeçmiş ve niyet mektubu içermeyen başvurular kabul edilmeyecektir. Başvurular, ulaşma sırasına göre, beklemeksizin değerlendirmeye alınacağından, erken başvurular teşvik edilmektedir. İlk değerlendirmelerden sonra kısa listeye kalan adaylarla irtibat kurulacak ve ayrıca mülakat yapılacaktır. Mültecilerle Dayanışma Derneği yaş, din, ırk, cinsiyet, cinsel yönelim, etnik köken, engellilik ve benzeri sebeplere dayalı ayrımcılık karşıdır. “07.04.2016 tarih, 29677 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında, bu ilana yapacağınız başvuru ile özgeçmişiniz içerisindeki tüm kişisel bilgilerinizin Mültecilerle Dayanışma Derneği ile paylaşılmasını ve bu bilgilerin saklanmasını kabul etmiş bulunmaktasınız.”

Mültecilerle Dayanışma Derneği

Mültecilerle Dayanışma Derneği, dil, din, ırk, cinsiyet, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, yaş, engellilik, politik görüş farklılığı ve diğer nedenlere dayalı hiçbir ayrım gözetmeksizin ülkesinden ayrılmış mültecilerin, sığınmacıların, göçmenlerin, geçici sığınma hakkı arayan, ikincil koruma prosedürüne girebilecek insanların ve uluslararası koruma ihtiyacı olan insanların sorunları hakkında çalışan bir insan hakları ve insani dayanışma örgütüdür. 31 Ocak 2008 tarihinde İzmir’de kurulan Mülteci-Der, hizmetlerine İzmir’de bulunan ofisinden tüm Türkiye’ye yönelik olarak vermektedir.
Diğer İlanlar

Benzer İlanlar