Çocuk Dostu Alan Program Personeli (Ref: PROGRAM PERSONELİ-2020)

Her Yerde Sanat Derneği Mardin
Doktora,Yüksek Lisans,Üniversite
Tam Zamanlı
Kürtçe (C2, Level 6, Advanced),Arapça (C2, Level 6, Advanced),İngilizce (C2, Level 6, Advanced),Türkçe (C2, Level 6, Advanced)
Bu ilan yayından kaldırılmış Görüntülenme : 2544

Paylaş

İlan Detayları

Dernek Hakkında; 

Her Yerde Sanat Derneği 18/09/2012 tarihinde yurt içinde ve yurt dışında eğitim kültür ve sanat alanında faaliyet yapmak amacı ile kurulan, kâr amacı gütmeyen ve gönüllülük esasında çocuklar için kültürel, sanatsal ve sosyal projeler yürüten bir dernektir. Sanatın her yerde, her çocuğun erişebileceği biçimde olması felsefesi ile kurulan Her Yerde Sanat Derneği, çocuk ve gençlik projeleri ve uluslararası festivaller yoluyla sanat eğitimlerinden herkesin faydalanmasına olanak sağlar. 

Her Yerde Sanat Derneği, Suriye sınırına yakın bir il olan Mardin’de kurulmuş ilk sosyal sirk organizasyonudur. Sosyal Sirk Pedagojisini bir araç olarak kullanan Sirkhane çocuklara kapasitelerini ve yeteneklerini keşfettirmekte ve kendilerine olan güvenlerini arttırma da yardımcı olmaktadır. 

Yaş, sosyal, ekonomik ve etnik kökene bakmaksınız tüm çocukları dahil ederek dans, hulahop, jonglörlük, diablo, tahta bacak, akrobasi dünyasına giren çocuklar hem bireysel anlamda özgüven, sorumluluk, direnç gibi olumlu özellikler kazanırlar hem de arkadaşları ile dayanışma, anlayış ve saygı çerçevesinde ilişki geliştirirler. Ayrıca koro, piyano, gitar, resim gibi farklı kültür-sanat alanlarında becerilerini geliştirme fırsatı bulurlar. 

Sirkhane çocukların üstün yararını gözeten hiçbir siyasi, dini, etnik yapı barındırmayan sadece oyun ile öğrenme ve sosyalleşme için çocuklara uygun bir alan açan çocuk dostu alanlardır. 

Proje Hakkında; 

Proje Başlığı; Geçici Koruma kapsamındaki Suriyelilerin statülerini yasallaştırmak ve mevcut sosyal hizmetlere erişimi kolaylaştırmak için desteklemek. Projenin özeti: Mevcut sosyal hizmetlere erişimi kolaylaştırmak, ilgili danışmanlık ve danışmanlık hizmetlerini sağlamak ve hedef alanlarda koruma izlemesini iyileştirmektir. Proje, Türkiye'nin Güneydoğusundaki Geçici Koruma kapsamındaki Suriyelilere yönelik olmakla birlikte, ev sahibi toplumun üyelerine de açık olacak. Koruma ile ilgili sonuçlara ek olarak, proje mülteci ve yerel ev sahibi topluluk arasındaki sosyal uyumun geliştirilmesine katkıda bulunacaktır. Proje faaliyetleri ile, Vaka Yönetimi (CM), Bireysel Koruma Yardımı (IPA) ve bilinçlendirme faaliyetleri yoluyla, en savunmasız insanlar haklarını gerçekleştirmek ve mevcut hizmetlere (sosyal planlar, eğitim ve sağlık) erişim kazanmak için bilgi edineceklerdir. Ruh Sağlığı ve Psikososyal Destek (MHPSS) faaliyetleri ve yasal rehberlik, mültecilerin Türkiye'deki yaşamını, refah, bilgi ve güvenlerini daha da geliştirecektir. 

 

İlan Detayları;

Pozisyon

CFS-ÇOCUK DOSTU ALAN PROGRAM PERSONELİ

Proje Süresi

Başlangıç: İŞE GİRİŞ TARİHİ

Bitiş: 31 MAYIS 2022

Çalışma Yeri

HER YERDE SANAT DERNEĞİ Çalışma Alanlarının Tümü- MARDİN

Sözleşme Türü

BELİRLİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ

İşe Alım Sayısı

İKİ (2) KİŞİ

Haftalık Çalışma Süresi

40 SAAT (EN FAZLA 45 SAAT)

*45 SAAT ÜSTÜ EK MESAİ OLARAK KABUL EDİLECEKTİR.

 

                                                                          GENEL SORUMLULUKLAR

  • Faaliyetlerin gerçekleştiği sahadan sorumlu olmak;
  • Bütün saha ekibi ile koordineli çalışmak. Proje kapsamında hazırlanacak üç aylık müfredat programının bütün sahalarda uygulamalarını takip etmek. Her Yerde Sanat Derneği bünyesinde gerçekleşecek bütün faaliyetlerde ya da katılım sağlayacağı diğer bütün faaliyetlerde derneğin Çocuk Güvenliği Politikasına uygunluğunu gözlemlemek, onaylamak ve sorumlu olmak.
  • Her Yerde Sanat Derneği’nin ulaşacağı bütün sahalarda aktif rol almak, iş tanımında belirtilen bütün sorumlulukları her sahada yerine getirmek.
  • CFS-Çocuk Dostu Alanlara yapılacak ziyaretler için ziyaretçileri önceden kısa bilgilendirme yapmak ziyaretçi bilgilerini kaydetmek, ziyaret ile ilgili sorumluluk almak.
  • Aktivite katılımcıların devam veya devamsızlık takibi yapılması, devamsızlık durumunun aile ile telefon görüşmeleri ya da merkezde yapılacak olan aile görüşmeleri ile bilgi almak ve Proje Koordinatörüne raporlamak.
  • Günlük aktivite sahalarına çalışan-gönüllü-öğrenci giriş-çıkış kayıtlarının tutulmasını sağlamak, takip etmek ve bütün giriş-çıkışlardan sorumlu olmak aksi durum söz konusu olması ile İnsan Kaynakları ve Proje Koordinatörüne bilgi vermek.
  • Faaliyet alanlarının bütün lojistik ve satın alma ihtiyaçları için Lojistik birimi ile iletişimde olmak koordineli çalışmak.
  • İl dışı ve merkez dışında yapılacak bütün faaliyetlerde katılım sağlayacak bütün çocuklar ve gençler için izin alma prosedürlerinden sorumlu olmak. Faaliyetler ile ilgili geri bildirim raporları oluşturmak.
  • Festivallerde aktif rol almak, ilgili programları saha ekibi ile oluşturmak ve üç aylık eğitim müfredatlarında dahil edilmesi hazırlıklarında rol almak.
  • İlgili etkinlik ve ulaşımlarda (şehir içi veya dışı) refakatçiyi bilgilendirmek ve gerektiğinde refakatçi olmak.
  • Saha aktivite ihtiyaçlarını belirlemek. Saha ekibi ve Proje Koordinatörü ile eğitim programı geliştirmek, eğitim ihtiyacının değişiklik göstermesi durumunda güncellemeleri yapmak ve eğitmenlere bildirmek.
  • Günlük-Haftalık-Aylık planlama toplantılarını gerçekleştirmek ve geri bildirim almak, toplantı çıktılarını proje koordinatörüne raporlamak.
  • Aktivite alanlarının düzen ve temizliği ile ilgili Temizlik Sorumlusu ile iletişimde olmak, temizliğinden, hijyeninden sorumlu olmak.
  • Belirli aralıklar ile aile bilgilendirme toplantılarını saha ekibi ile düzenlemek.
  • Diğer kurum ve kuruluşlar ile iş birliği, iletişimde olma ilgili bilgi ve talepleri üst yöneticilere aktarmak gerekli görüldüğü durumlarda ilgili kuruluşlarda yapılacak olan eğitim ve toplantılara katılmak.
  • Çocuk Güvenliği
  • Her Yerde Sanat Derneği’nin Çocuk Güvenliği Politikası prosedürlerine hâkim olmak. Bütün dernek çalışanlarını bilgilendirmek için düzenli oturumlar yapmak. Takibini yapmak.
  • Her Yerde Sanat Derneği faaliyetlerinin tümünü Çocuk Güvenliği kapsamında yürütülmesi için sürekli bilgilendirici oturumlar düzenlemek.
  • Hedef Kitlede tespit edilen, gözlemlenen ya da eğitmenler tarafından şüpheli bir durum söz konusu olması ile ilgili vaka birimine-Proje Koordinatörüne en kısa süre içerisinde bildirmek ve ilgili tespitleri yapabilme becerisi için eğitmen-gönüllülere sunum-atölyeler-bilgilendirici oturumlar organize etmek ve aktif rol almak.
  • Öğrenci kayıtlarından sorumlu olmak;
  • Kayıt yapacak çocukların kayıtlarını almak, gerekli belgeleri (aile izin formu, kimlik, eğitim kayıt formu,) teslim almak, belgelerin tamamlanması ve ilgili bilgilerin eksiksiz olduğunun kontrol edilmesi ile eğitim alanına almak, kayıt belgelerini dosyalamak gizliliğinin korunması için gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak. Gizliliğini ilgili olmayan kişilerden korumak.
  • İzin talep sürecinde yer almak;
  • Merkez çalışan-gönüllü izin talep ve onayı sürecine dahil olmak. İlgili prosedürleri takip etmek.
  • Lojistik birimi ile iletişimde olmak;
  • Saha ihtiyaçlarını belirleyip satın alma talepleri oluşturmak ve ilgili Lojistik Sorumlusuna iletmek, derneğin satın alma ile ilgili bütün prosedürlerinden sorumlu olmak ve saha ihtiyacını bu prosedürleri izleyerek gidermek.
  • Aktivite alanlarında bulunan bütün malzemelerin sayımını, kontrolünü ve güvenliğini ilgili eğitmen ile sağlamak.

*** Kurum olarak; temasa geçtiğimiz çocuklara dair meydana gelebilecek riskleri minimize/yok etmeye yönelik önleyici bir tutumumuz söz konusudur. Buna istinaden bir Çocuk Güvenliği Politikamız ve çocuk güvenliği risklerini önleme ya da müdahale etmeye yönelik prosedürlerimiz mevcuttur. Bu politikaya uyulması önem arz etmekte ve gerekmektedir.

Her Yerde Sanat Derneği faaliyetlerinde yer alacak bütün çalışanların, gönüllülerin, danışmanların... bu prosedürler hakkında bilgi sahibi olması gerekmekte ve sürekli güncel halini çalışma süresi içerisinde takip etmesi beklenmektedir.

                                                                        ÇALIŞAN PROFİLİ

Sorumluluklar

 

  • Personel görev ve sorumluluklarını yerine getirirken Her Yerde Sanat Derneği Çocuk Güvenliği Politikası ve diğer ilgili kural ve prosedürleri dikkate almak, güncel halini takip etmek ve aykırı hiçbir davranışta bulunmamalıdır. Cinsiyet, kültür, din, cinsel yönelim, siyasi inanç ve diğer farklılıklara karşı saygı ve duyarlılık göstermelidir.
  • Her Yerde Sanat Derneğinin çalışma vizyonuna uyum sağlamalıdır.

Gerekli Nitelik ve Deneyimler

Deneyim

  • Sivil toplum örgütlerinde çalışma deneyime sahip olmak.
  • Mülteci ve geçici koruma altındaki sığınmacılar ve dezavantajlı diğer gruplar ile çalışmalar yürütmüş olan kurum veya kuruluşlarda çalışma deneyimine sahip olmak ve konu hakkında güncel bilgilere sahip olmak.
  • Çocuk koruma alanında çalışma deneyimine sahip olmak ve ilgili eğitimleri almış olmak.

Eğitim

  • Lisans -yüksek lisans derecesine sahip olmak.
  • Üniversitelerin Sosyal Hizmet, Psikoloji,Pedagoji bölümlerinden mezun olmak veya pedagojik formasyon almış olmak.
  • İlgili sorumluluk alanları ile ilgili eğitimler almış olmak.

 

Dil

  • İngilizce,Arapça ve Kürtçe dillerinden an az birini (okuma-yazma-konuşma) ileri düzeyde bilmek.

Bilgisayar ve Program Becerileri

  • MS OFFICE Araçları (Word,Excel,Teams,Planner,Yammer,One Drive Bussiness,Outlook,SharePoint...)

**İlgili programlarda ileri seviyede bilgi ve beceri gerekmektedir.

 

 

 

 

 

 

Başvuru Hakkında

**Başvuru yapacak adayın CV ve iki sayfayı geçmeyecek ön yazı ve varsa İngilizce,Arapça ve/veya Kürtçe Dil Bilgisi seviyesini gösterecek geçerli belge ile başvurunuzu yapınız.

**Başvurunuzda ( CV veya Ön yazı içeriğinde ) profesyonel çalıştığınız farklı iş yerlerinden üç yönetici referansı bilgisi içermesi gerekmektedir.

**Başvurunuzda konu kısmına PROGRAM PERSONELİ-2020 yazmanız gerekmektedir.

**Sadece belirtilen şekilde ve belirtilen e-posta üzerinden gelen başvurular değerlendirmeye alınacaktır.

**Mailde tarafınıza yönlendirilecek formu doldurarak başvurunuzu tamamlamış olacaksınız.

Not:

**Her Yerde Sanat Derneği başvuruları başvuru bitiş tarihinden önce inceleme, ilgili adayalar ile görüşme ve ilanı yayından kaldırma hakkına sahiptir.

**Projenin amaçları göz önünde bulundurularak çalışanların iş tanımları genel çerçeve dışına çıkmadan yıl içerisinde ihtiyaç ve önceliklere göre ayarlanabilir.

**Her pozisyonun çalışma süresinin uzatılması fonlama onayına tabidir. 

 

Her Yerde Sanat Derneği

2012 yılında Mardin’de yaşayan 3-18 yaş arası çocuklar için kuruldu.Mardin’in kırsal alanları ve çevresinde yaşayan çocukları kültürel, sanatsal ve sosyal aktivitelere dahil ederek çocukların kişisel ve sosyal olarak gelişmesini ve daha sağlıklı bir çocukluk dönemi geçirmesini hedeflemektedir.Çocuk ve gençlerin psiko-sosyal destek,eğlendirici aktiviteler ve eğitim yoluyla kendi yaşamlarını yeniden inşa edebileceğine inanmaktadır.Faaliyetler tam potansiyellerini gerçekleştirmeleri için güçlendirmek üzere tasarlanmıştır.HYSD’nin kurduğu,Türkiye’nin ilk ve tek sosyal sirk programı olan ve çocuk dostu alanlara adını veren Sirkhane’de çocuklar sosyal sirk eğitimleri almaktadırlar.Kullanılan pedagoji risk altındaki çocukların kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek için kullanılan bir eğitim modelidir.Bu eğitimin yanı sıra müzik,fotoğraf,bilim ve teknoloji gibi eğitici ve eğlendirici aktiviteler ve festivallerle çocukların yaşamlarında pozitif bir değişim yaratmak için çalışmaktayız.

Benzer İlanlar