Erişim Saha Çalışanı-Mersin (Ref: SÇMRS2303)

Hayata Destek Derneği Mersin
Saha Çalışanı
Üniversite
Tam Zamanlı 1-3
Arapça (C2, Level 6, Advanced),Türkçe (C2, Level 6, Advanced)
Bu ilan yayından kaldırılmış Görüntülenme : 1872

Paylaş

İlan Detayları

Hayata Destek Derneği: Afetlerden etkilenmiş toplulukların temel hak ve ihtiyaçlarına erişimlerini sağlamayı amaçlayan uluslararası bilinirliği yüksek bir insani yardım kuruluşuyuz. İnsanı yardım çalışanı ve akademisyen 5 kadının 2005’te kurduğu derneğimizde; ‘Acil Yardım ve Müdahale,’ ‘Mülteci Destek,’ ‘Çocuk Koruma,’ ve ‘Sivil Toplumda Kapasite Geliştirme’ programları dahilinde; Türkiye’de doğal ya da insan eliyle oluşmuş afetlerden etkilenen kişilerin hayatlarını iyileştirmekle ilgileniyoruz.

İhtiyaç sahiplerinin temel hak ve ihtiyaçlarına erişebilmelerini destekliyor; mevsimlik tarım alanları başta olmak üzere zorlu koşullarda yaşayan çocukların karşılaşabileceği riskleri ortadan kaldırmayı hedefliyor; afet durumlarında acil yardım operasyonları yürütüyoruz. Tüm bunların yanı sıra afetlere hazırlıklı bir sivil topluma katkı için çalışıyoruz.

Faaliyetlerimizi, İstanbul Kadıköy’deki merkez ofisimizin desteği ve koordinasyonu ile, ülkenin 12 ilinde (Adana, Adıyaman, Ankara, Batman, Diyarbakır, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Mardin, Mersin, Şanlıurfa) hizmet veren saha ofislerimiz ve mobil ekiplerimiz ile birlikte yürütüyoruz.

Bugün uluslararası fonlar ve yerel destekçilerimizin katkılarıyla yaklaşık 350 profesyonel insani yardım çalışanından oluşan ekibimizle yürüttüğümüz çalışmaları, insani yardımın küresel ilkelerine - ayrım gözetmeme, bağımsızlık, insanlık, tarafsızlık, hesapverebilirlik- uygun tasarlıyor ve hayata geçiriyoruz. Çalışmalarımız hakkında daha fazla bilgi için sizi www.hayatadestek.org adresimize ve sosyal medya hesaplarımıza davet ederiz.

Hayata Destek Derneği, Mersin’de yaşayan ya da yaşama imkanı olan, Erişim Saha Çalışanı olarak çalışacak ekip arkadaşı aramaktadır.

 

Ana Sorumluluk Alanları:

  • Kırsalda ve kent merkezinde Türkiyeli yerel ve Geçici Koruma altında olan halkın Hayata Destek Derneği faaliyetlerine dair bilgilendirilmesi, farkındalık artırıcı oturumlara katılımlarının sağlanması için erişim çalışmalarının yapılması
  • Yerel ve ulusal düzeydeki gelişmelerin düzenli olarak takip etmesi, gerçekleştirilen oturumlarda yararlanıcılar ile bu bilgilerin paylaşılması,
  • Afet çalışmalarına katılım sağlanması, afetten etkilenen topluluklarla çalışmalar gerçekleştirilmesi,
  • Sahada mobil olarak çalışmaların planlanması, saha haritalandırmasının yapılması,
  • Gönüllülere ulaşmak için duyuruların yapılması ve başvuruların alınması,
  • Proje yöneticisi eşliğinde görüşmelerin yapılması ve gönüllülerin belirlenmesinde destek olunması,
  • Evrak süreçleri hakkında gönüllüleri bilgilendirip, evrakların takibin yapılması,
  • Gönüllerle alınan toplantılarda ve eğitimlerde tercüme desteğinin verilmesi,
  • Gönüllülere verilecek eğitimlerin verilerin tutulması ve eğitimlerin planlanması süreçlerinde Erişim Sorumlusu’na destek olması,
  • Proje Yöneticisinin yönlendirmesi ile haftalık, aylık iş planlarının Erişim Sorumlusu ile birlikte yapılması,
  • Çocuk Güvenliği ve Hayata Destek Davranış Kuralları’nın çalışmalarda uygulandığından emin olunması, herhangi bir güvenlik riski veya sorununun hemen yöneticiye bildirilmesi,
  • Veri tabanının eksiksiz bir şekilde tutulmasının sağlanması, gerekli dosyalamanın yapılması,
  • Haftalık, aylık ve dönemsel raporlamaların hazırlanması için gerekli verilerin Erişim Sorumlusu ile paylaşılması.

 

Beklenen Tecrübe & Kişisel Özellikler:

  • Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun,
  • Gönüllülük ve saha deneyimi olan,
  • İleri düzeyde Türkçe ve Arapça bilen,
  • Topluluk aktivite çalışmaları yürütmüş olan,
  • MS Office programlarına hâkim,
  • Planlama ve iş takibi konusunda başarılı,
  • Güçlü iletişim becerisi olan ve farklı kültürlerden kişiler ile çalışabilen,
  • Dernek ilkeleri ve kurum kültürüne uyum sağlayabilecek,

 

 Başvuru Süreci:

Hayata Destek Derneği olarak fırsat eşitliğine inanıyor ve bu çerçevede işe alım süreçlerimizi yürütüyoruz. Tüm idari ve operasyonel süreçlerimizde çocuk güvenliği politikasını ve toplumsal cinsiyet eşitliği politikasını göz önünde bulundurarak hareket ediyoruz.

Yalnızca olumlu olarak değerlendirilen adaylar ile iletişime geçilecektir.

“07.04.2016 tarih, 29677 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında, bu ilana yapacağınız başvuru ile özgeçmişiniz içerisindeki tüm kişisel bilgilerinizin Hayata Destek Derneği ile paylaşılmasını ve bu bilgilerin saklanmasını kabul etmiş bulunmaktasınız.”

 

Hayata Destek Derneği

Hayata Destek Derneği (STL), Türkiye ve çevre bölgelerde afet risklerini azaltma, afete hazırlık, acil yardım ve iyileştirme çalışmaları yapan bağımsız bir insani yardım kuruluşudur. Hayata Destek, toplumsal katılımı öncelikli tutarak, yerel kapasiteyi geliştirmek, afet risk ve etkilerini en aza indirmek, toplulukların temel ihtiyaç ve haklarının karşılanmasına destek vermek için toplum-temelli çalışmalar yürütmektedir.
Hayata Destek’in hedefleri doğrultusunda sürdürmekte olduğu stratejik çalışma alanları aşağıdaki gibidir;

· Mülteci Destek: STL, Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin temel hak ve ihtiyaçlarına erişimini sağlamayı amaçlamaktadır. Geçim kaynağını destekleme amaçlı mesleki kurslar yürütmenin yanı sıra psiko-sosyal destek odaklı toplum merkezleri ve vaka yönetimi faaliyetleri yürüten mobil destek ekipleri aracılığıyla mültecilere doğrudan destek ulaştırmaktadır.

· Çocuk Koruma: STL, Türkiye’de çocuk işçiliğini sorunuyla mücadele için risk altındaki çocuklara yönelik çalışmalar yürütmekte, bu konuda özellikle mevsimlik tarım alanında çalışan ya da çalışma potansiyeli olan çocuklara odaklanmaktadır. Mülteci krizi ile birlikte Türkiye’de çocuk işçiliğinin yeni bir boyut kazanmasıyla bu alandaki çalışmalara mülteci çocuklar da dâhil edilmiştir.

· Acil Yardım: STL, olası bir afet durumunda, afetlerden etkilenen topluluklara ayni ve nakdi yardım sunarak acil yardım operasyonları yürütmektedir. Bu kapsamda gıda ve gıda dışı temel ihtiyaçların karşılanması,barınma koşullarının iyileştirilmesi yanı sıra su, sanitasyon ve hijyen ihtiyaçlarına cevap verilmesi hedeflenmektedir.

· Sivil Toplumu Güçlendirme ve Ağ Oluşturma: STL, afet risk yönetimi ve etkili insani yardım çalışmaları için ihtiyaç duyulan sivil toplum kapasitesini güçlendirmek adına anahtar paydaşları bir araya getirmek için çalışır. Raporlama ve kapasite geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra, kamu ve sivil toplum alanındaki ilgili paydaşlar ile aktif bir koordinasyon mekanizması oluşturularak Türkiye’de afete hazırlık, etkili müdahale ve risk yönetimi konularında iyileştirme sağlamayı amaçlanmaktadır.
Diğer İlanlar

Benzer İlanlar