İzmir Kent Hakkı Merkezi - Yardımcı Proje Koordinatörü (Ref: REF_YPK)

İzmir Dayanışma ve Bilimsel Araştırma Derneği İzmir
Asistan Proje Yöneticisi
Üniversite
Tam Zamanlı
İngilizce (C1, Level 5, Upper Intermediate)
Bu ilan yayından kaldırılmış Görüntülenme : 1171

Paylaş

İlan Detayları

 

İZMİR KENT HAKKI MERKEZİ

 

İş Unvanı: Yardımcı Proje Koordinatörü

Sözleşme Türü: Tam zamanlı – 18 ay

Başvuru Başlangıç Tarihi: 21 Kasım 2020

Son Başvuru Tarihi: 26 Kasım 2020

İlk Değerlendirme Sonucu: 27 Kasım 2020

Çevrimiçi Tanışma/Mülâkat: 28 Kasım 2020

İşe Başlangıç Tarihi: 1 Aralık 2020

 

İş Tanımı:

İzmir Dayanışma ve Bilimsel Araştırma Derneği (İDA – İzmir Dayanışma Akademisi) ve Centre for Democracy and Peace Research (CDPR) ortaklığında yürütülen ve Ekim 2020’de başlamış bulunup 20 ay sürecek olan “İzmir Kent Hakkı Merkezi” projesinde Yardımcı Proje Koordinatörlüğü görevini üstlenecek çalışma arkadaşı arıyoruz.

 

Adaydan;

- İzmir Kent Hakkı Merkezinin kuruluş faaliyetlerinde yardımcı olmasını,

- Proje bütçesini yönetmesini ve muhasebe işlerini takip etmesini,

- Projenin koordinasyonunda ve işleyişinde yardımcı olmasını,

- Uluslararası kuruluşlarla yapılacak görüşmelerin organizasyonunda proje koordinatörüne yardımcı olmasını ve söz konusu görüşmelerde koordinatörle birlikte merkezi temsil etmesini,

- Proje sözleşmesinde belirtilen hususlardan ve raporlamadan sorumlu olmasını

bekliyoruz.

 

Adaydan Beklenen Özellikler:

- Bütçeleme ve muhasebe bilgisi olan,

- Proje bütçe yönetiminde deneyimi bulunan,

- Yüz yüze/çevrimiçi toplantılarda sözlü iletişim kurabilecek düzeyde İngilizce bilgisine sahip,

- İnsan hakları, toplumsal adalet ve kent hakkı konularıyla ilgisi olan,

- Türkiye’deki insan hakları sorunlarına ilişkin bilgi ve farkındalığa sahip,

- Tercihen daha önce proje yürütmüş ya da bir projede yer almış,

- Güçlü iletişim ve organizasyon becerilerine sahip,

- MS Office programlarına hâkim,

- Zaman yönetiminde dikkatli ve baskı altında çalışabilecek,

- Ekip çalışmasına yatkın,

- İzmir’de yaşayan ya da işe kabul edildiği takdirde İzmir’de yaşayabilecek

adayların başvurması beklenmektedir.

 

* Barış İçin Akademisyenler Bildirisi imzacısı ve/veya KHK ile ihraç edilen ve/veya kadın adaylara öncelik tanınacaktır.

 

Adayların,

i)  özgeçmişlerini,

ii)  kısa niyet mektuplarını,

iii) iki adet referans kişisinin iletişim bilgilerini

ekledikleri ve konu başlığında REF_YPK kodunu belirttikleri elektronik postalarını en geç son başvuru tarihinde göndermelerini rica ederiz.

 

*

Centre for Democracy and Peace Research (CDPR), Kasım 2017’de Londra’da kurulan tescilli bir yardım kuruluşudur. Türkiye’de otoriter rejimin yükselişine ve ifade özgürlüğü üzerindeki baskılara cevaben, Birleşik Krallık’ta yaşayan akademisyenler tarafından kurulmuştur. İnsan hakları, demokrasi ve adalete yönelik birçok saldırıyla karşı karşıya olan sivil toplumu güçlendirmek amacıyla, eleştirel bilginin üretimi ve yayılmasını destekler; akademisyenler ve diğer toplumsal aktörler arasında karşılıklı öğrenmeyi teşvik eder.

 

İzmir Dayanışma Akademisi (İDA), Barış İçin Akademisyenler Bildirisini imzaladıkları için devlet baskısıyla karşı karşıya kalan akademisyenler ve destekçileri tarafından 2016 yılında İzmir’de kurulan bir dayanışma platformudur. Devletin otoriter ve baskıcı pratiklerine karşı ses çıkarmayı amaçlar. Bu amaçla, kurulduğu günden bu yana birçok sivil toplum örgütüyle dayanışma içinde, eleştirel düşünceyi ve bilgiyi besleyip yaygınlaştırmayı hedefleyen kamuya açık birçok seminer, atölye, panel ve toplantı düzenlemiştir. Ağustos 2019’da dernekleşen platform, faaliyetlerini İzmir Dayanışma ve Bilimsel Araştırma Derneği bünyesinde sürdürmektedir.

 

İzmir Kent Hakkı Merkezi Projesi, kent sakinlerinin gündelik yaşamda karşılaştıkları önemli sorunları ele almak üzere İzmir’de bir insan hakları merkezi kurmayı amaçlar. Yurttaşların adalete erişim, altyapı, yiyecek ve bakım gibi sorunlarla yüzleşmelerini; daha da önemlisi, bu gündelik sorunları kolektif haklarının ihlali olarak kavramalarını teşvik etmeyi hedefler. Şayet kent modern yaşamın temeliyse, yaşamın olduğu yerse; bu proje, müşterek bağları ve bireysel failliği güçlendirerek, bireyleri kendileriyle aynı ya da benzer izlekleri paylaşanlarla birlikte çözüm bulmaya teşvik ederek bu deneyime müdahale etmek istemektedir. Bu doğrultuda, yerele odaklanırken geniş kapsamlı etkilere ulaşmayı da hedeflemektedir.

 

İzmir Dayanışma ve Bilimsel Araştırma Derneği

İzmir Dayanışma Akademisi (İDA), Barış İçin Akademisyenler Bildirisi’ni imzaladıkları için devlet baskısıyla karşı karşıya kalan akademisyenler ve destekçileri tarafından 2016 yılında İzmir’de kurulan bir dayanışma platformudur. Devletin otoriter ve baskıcı pratiklerine karşı ses çıkarmayı amaçlar. Bu amaçla, kurulduğu günden bu yana birçok sivil toplum örgütüyle dayanışma içinde, eleştirel düşünceyi ve bilgiyi besleyip yaygınlaştırmayı hedefleyen kamuya açık birçok seminer, atölye, panel ve toplantı düzenlemiştir. Ağustos 2019’da dernekleşen platform, faaliyetlerini İzmir Dayanışma ve Bilimsel Araştırma Derneği bünyesinde sürdürmektedir.

Benzer İlanlar