Ofis Sorumlusu (Ref: 2021/KRG/Mersin/OS/Rea.)

Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği Mersin
Ofis Sorumlusu
Üniversite
Tam Zamanlı 4-9
İngilizce (B2, Level 4, Intermediate )
Bu ilan yayından kaldırılmış Görüntülenme : 3307

Paylaş

İlan Detayları

İlan Detayları

Sözleşme Türü: Tam Zamanlı

Çalışma Yeri: Mersin

Süre: 18 Ekim 2021 – 31 Aralık 2021 (Uzatılabilir)

Proje hakkında:

Özellikle kadınlar, kız çocukları ve kilit mülteci gruplar olmak üzere en savunmasız mültecilerin cinsel sağlık ve üreme sağlığı (CSÜS) hizmetlerine erişimi ile cinsel ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddet (TCDŞ) konusunda daha iyi koruma hizmetlerine erişimlerinin sağlanması programı kapsamında Kilit Mülteci Grupların koruma hizmetlerine erişimlerini güçlendirmeye yönelik bir proje yürütülmektedir. Proje Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği, Pozitif Yaşam Derneği ve UNFPA Türkiye ile birlikte ve Avrupa Birliği İnsani Yardım’ın finansal desteğiyle yürütülmektedir. 

Proje, risk altındaki mültecilerin kendi hayati koruma gereksinimlerini karşılamalarını ve koruma hizmet mekanizmalarının güçlendirilmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Kilit mülteci grupların hizmet sunumunda karşılaştıkları engellerin azaltılarak diğer temel hizmetlerin de dahil olduğu koruma hizmetlerine erişimlerini artırmayı hedeflemektedir. Proje kapsamında 7 hizmet birimi ile İstanbul, Ankara, Eskişehir, Mersin, Denizli ve Yalova’daki mülteci ve sığınmacılar hedeflenmektedir.

Bu kapsamda, Mersin hizmet birimine 1 Ofis Sorumlusu istihdam edilecektir.

Temel aktiviteler ve sorumluluklar:

Ofis Sorumlusu, çalıştığı hizmet birimi ve diğer hizmet birimi ile koordinasyon içerisinde, Proje Koordinatörünün gözetimi altında tam zamanlı, ofis içinde (Covid-19 salgını nedeniyle zaman zaman uzaktan hizmet sunumu yöntemiyle) 09:00 – 18:00 saatleri arasında hizmet birimi bünyesinde çalışacaktır. 24 saat hizmet veren destek hattı çağrılarına yanıt vermek için vardiyalama yapılabilmektedir.

Görev ve sorumluluklarında tanımlanan niteliklere uygun hizmet sunumunu değerlendirmek üzere kurumsal ve mesleki izleme ve değerlendirme yapılabilir.

Ofis Sorumlusu hizmet sunumunda mesleki ve etik ilkelere bağlı kalması, her türlü ayrımcılık ve damgalamadan uzak durması, insan haklarına saygılı olması, başvuranın mahremiyet hakkını koruyarak hareket etmesi ve kültürler arası farklılığın olduğu bir çalışma ortamına uygun davranması beklenmektedir.

İlgili pozisyonun görev tanımı aşağıdaki gibidir:

•    Proje kapsamında çalışan diğer sorumlularla birlikte eş-güdüm içinde hareket ederek hizmet birimleri aracılığıyla sunulan hizmetin standart işletim prosedürüne uygun olmasını sağlamak;

•    Projenin bütçe ve iş planı takibini yapma konusunda proje koordinatörüyle birlikte çalışmak;

•    Projenin finans sağlayıcılarına yönelik raporlamalarını hazırlamak, aylık olarak hizmet birimlerinden gelen raporlamaların kalitesini kontrol etmek;

•    Kilit mülteci grupların ihtiyaçlarının ve ilgili paydaş kurumların haritalama çalışması sürecine ilgili hizmet biriminin bulunduğu ilde liderlik etmek. İlgili hizmet birimi çalışanıyla birlikte haritalama çalışması yapmak ve güncel tutulmasını sağlamak;

•    Çalıştığı hizmet biriminin sorumlu olduğu çalışmalara haftalık/aylık çalışma planlarını oluşturmak ve takip etmek;

•    Hizmet birimi tarafından takip edilen ya da hizmet birimlerine yönlendirilen vakaların takibini ve raporlamasını yapmak ve bu konuda ilgili diğer çalışanlarla birlikte koordinasyonu sağlamak;

•    Telefonla danışmanlık sistemini proje koordinatörüyle koordineli olarak organize etmek;

•    Yerel kamu kurum ve kuruluşları ve diğer paydaşlarla irtibat halinde kalmak;

•    Proje dahilinde gerekli toplantı ve eğitim çalışmalarının düzenlenmesine destek olmak ve bu çalışmalara katılım sağlamak;

•    Proje kapsamında hedef gruba yönelik yayınlanacak/kullanılacak belgelerin, materyallerin ve görsel, işitsel ya da yazılı kaynakların hazırlanmasına destek sunmak;

•    Gerekli olması halinde hizmet birimi bulunmayan illere seyahat ederek yerine vaka takibi yapmak veya hizmet birimi bulunmayan illerde proje kapsamında görevli koruma sorumlusuyla koordinasyon içinde vaka takibini gerçekleştirmek.

•    Derneği, sorumlu olduğu ilde temsil etmek.

•    Görev yaptığı temsilciliğin idari ve mali işlerini yürütmek ve bunları düzenli olarak Genel Koordinatöre raporlamak.

•    Resmi kurum ve kuruluşların denetimleri ve ziyaretlerinde temsilci olarak hazır bulunmak ve bu kurum ve kuruluşların davet ettiği organizasyonlara Derneği temsilen katılmak.

•    Temsilciliğin kira ve abonelik işlemlerini takip etmek ve bunların her ay düzenli olarak ödenebilmesi için Finans birimi ile koordineli bir biçimde çalışmak.

•    Temsilciliğin demirbaş ve zimmetle ilgili iş ve işlemlerini sürdürmek.

Asgari gereklilikler ve deneyim:

Eğitim  

Üniversitelerin ilgili lisans bölümlerinden mezun olmak. (Sosyal Hizmet bölümlerinden mezun olmak tercih sebebidir.).

Dil Becerisi

En a B2 seviyesinde İngilizce bilmek.

Deneyim 

Alanda en az 3 yıllık iş deneyimine sahip olmak (staj süreleri hariç) ve LGBTI+ bireylerle, HIV’le yaşayan bireylerle veya seks işçileriyle çalışmış olmak.

Deneyim

Daha önce sivil toplum kuruluşlarının insani yardım alanındaki projelerinde en az 3 yıl süreyle hizmet sunumu noktasında çalışma deneyimine sahibi olmak.

Bilgisayar Becerisi 

MS Office programlarını (Word, Excel,Outlook, PowerPoint) iyi derecede kullanabilmek.

İlave deneyim ve yetkinlikler:

  • Daha önce sivil toplum kuruluşlarının koruma projelerinde en az 3 yıl süreyle deneyim sahibi olmak ve STK alanında çalışma yapma konusunda deneyimli olmak tercih sebebidir.

  • Daha önce LGBTI+ bireyler, HIV’le yaşayan bireyler ya da seks işçileriyle 3 yıl çalışma deneyimine sahip olmak, hizmet sunumu ve vaka yönetimi yapmış olmak tercih sebebidir.

  • Daha önce Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet (TCDŞ) alanında eğitim almış olmak veya çalışma deneyiminin olması tercih sebebidir.

  • Belirtilen şehirde ikamet etmek ya da edebilecek olmak.

  • Stresle baş etme becerisi yüksek olmak.

  • Ekip çalışması yapmaya müsait olmak.

  • Proje ve ekip idaresi konusunda deneyimli olmak.

  • Planlama yapabilen.

  • Sosyal yönü güçlü ve inisiyatif alabilen.

  • Seyahat ve vardiyalı çalışmaya uygun olmak.

Sadece kısa listeye seçilen adaylarla iletişime geçilecektir. E-Posta başlığına ilandaki referans kodunu yazarak, Türkçe özgeçmişiniz ve Türkçe motivasyon mektubunuzla birlikte başvuru yapabilirsiniz. Son başvuru tarihi  17 Ekim 2021 Pazar 23:59'dur.

Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği

Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği, Türkiye’deki savunmasız ve dezavantajlı toplumsal gruplar içerisinde yer alan seks çalışanlarının cinsel sağlık ve insan hakları noktasındaki sorunlarını gündeme taşımak, bu sorunlara karşı çözüm önerileri geliştirmek ve yetkililer nezdinde toplumsal cinsiyet eşitliği, adalete erişim, sosyal politikaların geliştirilmesi, kamu sağlığı, ayrımcılık ve nefret suçları ile mücadele ve benzeri diğer konularda savunuculuk çalışmaları yapmak niyetiyle faaliyetler yürütme amacını taşır.

Benzer İlanlar