Proje Sorumlusu

Hayata Destek Derneği Diyarbakır
Proje Sorumlusu
Üniversite
Tam Zamanlı 1-3
İngilizce (C1, Level 5, Upper Intermediate),Kürtçe (C2, Level 6, Advanced),Arapça (C2, Level 6, Advanced)
Bu ilan yayından kaldırılmış Görüntülenme : 2545

Paylaş

İlan Detayları

Hayata Destek Derneği (STL), Türkiye ve çevre bölgelerde afet risklerini azaltma, afete hazırlık, acil yardım ve iyileştirme çalışmaları yapan bağımsız bir insani yardım kuruluşudur. Hayata Destek, toplumsal katılımı öncelikli tutarak, yerel kapasiteyi geliştirmek, afet risk ve etkilerini en aza indirmek, toplulukların temel ihtiyaç ve haklarının karşılanmasına destek vermek için toplum-temelli çalışmalar yürütmektedir. Hayata Destek’in hedefleri doğrultusunda sürdürmekte olduğu stratejik çalışma alanları aşağıdaki gibidir; 

 

• Mülteci Destek: STL, Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin temel hak ve ihtiyaçlarına erişimini sağlamayı amaçlamaktadır. Geçim kaynağını destekleme amaçlı mesleki kurslar yürütmenin yanı sıra psiko-sosyal destek odaklı toplum merkezleri ve vaka yönetimi faaliyetleri yürüten mobil destek ekipleri aracılığıyla mültecilere doğrudan destek ulaştırmaktadır. 

 

• Çocuk Koruma: STL, Türkiye’de çocuk işçiliğini sorunuyla mücadele için risk altındaki çocuklara yönelik çalışmalar yürütmekte, bu konuda özellikle mevsimlik tarım alanında çalışan ya da çalışma potansiyeli olan çocuklara odaklanmaktadır. Mülteci krizi ile birlikte Türkiye’de çocuk işçiliğinin yeni bir boyut kazanmasıyla bu alandaki çalışmalara mülteci çocuklar da dâhil edilmiştir. 

 

• Acil Yardım: STL, olası bir afet durumunda, afetlerden etkilenen topluluklara ayni ve nakdi yardım sunarak acil yardım operasyonları yürütmektedir. Bu kapsamda gıda ve gıda dışı temel ihtiyaçların karşılanması, barınma koşullarının iyileştirilmesi yanı sıra su, sanitasyon ve hijyen ihtiyaçlarına cevap verilmesi hedeflenmektedir. 

 

• Sivil Toplumu Güçlendirme ve Ağ Oluşturma: STL, afet risk yönetimi ve etkili insani yardım çalışmaları için ihtiyaç duyulan sivil toplum kapasitesini güçlendirmek adına anahtar paydaşları bir araya getirmek için çalışır. Raporlama ve kapasite geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra, kamu ve sivil toplum alanındaki ilgili paydaşlar ile aktif bir koordinasyon mekanizması oluşturularak Türkiye’de afete hazırlık, etkili müdahale ve risk yönetimi konularında iyileştirme sağlamayı amaçlanmaktadır. 

 

Hayata Destek Derneği, Diyarbakır Sahasında Proje Sorumlusu olarak çalışacak, Diyarbakır’da yaşayan ya da yaşama imkanı olan ekip arkadaşı aramaktadır.

 

Ana Sorumluluk Alanları

 

• Çalışan çocukları belirlemek amacıyla, gerçekleştirilen planların organize edilmesi,

• Risk altındaki çocukları belirlemek için ilgili kurumların düzenli ziyaretlerinin yapılması,

• Saha çalışması süresince tespit edilen vakalara dayanılarak çocuk işçiliği yönlendirme haritasının oluşturulması, 

• Hak sahiplerinin aldığı hizmetlerin kalitesinin kontrolü ve vaka takiplerinin yapılması, sonuçlandırılması ve vaka kapandıktan sonra memnuniyetin ölçülmesi, 

• Alınan vakaların takibi ve yönlendirilmesi için saha içi referans mekanizmalarını geliştirmek, güncellemek ve ilişkileri kurmak, 

• Farklı konulardaki vakalarla ilgili sıkça sorulan soruları düzenleyerek, yanıtlarını oluşturmak, 

• Proje Yöneticisi tarafından, İlçe düzeyinde oluşturulan ilişkilerin devamı olarak, okul, polis merkezi, poliklinik ve sağlık merkezleri gibi idari birimlerindeki personelle gerektiğinde ilişki kurmak, gerektiğinde birlikte çalışarak, idari birimlerdeki iş akışını takip etmek, 

• Haftalık ve aylık raporlamaları oluşturmak, 

• Vaka yönetim araçlarını (Form ve veri tabanları) kullanmak ve geliştirmek, 

• Yönetici desteği ile gerekli yönlendirmelerin yapılması, vaka görev dağılımını takip etmek, 

 

Beklenen Tecrübe & Kişisel Özellikler

 

• Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun, 

• En az iki yıl saha deneyimi olan (tercihen çocuk koruma ve vaka yönetimi alanında)

• Tercihen İngilizce, Arapça ya da Kürtçe bilen, 

• Planlama ve iş takibi konusunda başarılı, 

• Analitik, pratik ve sonuç odaklı, 

• İletişim becerileri gelişmiş, 

• Dernek ilkeleri ve kurum kültürüne uyum sağlayabilecek, derneği temsil edebilecek,

 

Hayata Destek Derneği fırsat eşitliğine inanır ve bu çerçevede işe alım süreçlerini yönetir. 

Hayata Destek Derneği tüm idari ve operasyonel süreçlerinde çocuk koruma politikası göz önünde bulundurarak hareket eder. 

“07.04.2016 tarih, 29677 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında, bu ilana yapacağınız başvuru ile özgeçmişiniz içerisindeki tüm kişisel bilgilerinizin Hayata Destek Derneği ile paylaşılmasını ve bu bilgilerin saklanmasını kabul etmiş bulunmaktasınız.”

Hayata Destek Derneği

Hayata Destek Derneği (STL), Türkiye ve çevre bölgelerde afet risklerini azaltma, afete hazırlık, acil yardım ve iyileştirme çalışmaları yapan bağımsız bir insani yardım kuruluşudur. Hayata Destek, toplumsal katılımı öncelikli tutarak, yerel kapasiteyi geliştirmek, afet risk ve etkilerini en aza indirmek, toplulukların temel ihtiyaç ve haklarının karşılanmasına destek vermek için toplum-temelli çalışmalar yürütmektedir.
Hayata Destek’in hedefleri doğrultusunda sürdürmekte olduğu stratejik çalışma alanları aşağıdaki gibidir;

· Mülteci Destek: STL, Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin temel hak ve ihtiyaçlarına erişimini sağlamayı amaçlamaktadır. Geçim kaynağını destekleme amaçlı mesleki kurslar yürütmenin yanı sıra psiko-sosyal destek odaklı toplum merkezleri ve vaka yönetimi faaliyetleri yürüten mobil destek ekipleri aracılığıyla mültecilere doğrudan destek ulaştırmaktadır.

· Çocuk Koruma: STL, Türkiye’de çocuk işçiliğini sorunuyla mücadele için risk altındaki çocuklara yönelik çalışmalar yürütmekte, bu konuda özellikle mevsimlik tarım alanında çalışan ya da çalışma potansiyeli olan çocuklara odaklanmaktadır. Mülteci krizi ile birlikte Türkiye’de çocuk işçiliğinin yeni bir boyut kazanmasıyla bu alandaki çalışmalara mülteci çocuklar da dâhil edilmiştir.

· Acil Yardım: STL, olası bir afet durumunda, afetlerden etkilenen topluluklara ayni ve nakdi yardım sunarak acil yardım operasyonları yürütmektedir. Bu kapsamda gıda ve gıda dışı temel ihtiyaçların karşılanması,barınma koşullarının iyileştirilmesi yanı sıra su, sanitasyon ve hijyen ihtiyaçlarına cevap verilmesi hedeflenmektedir.

· Sivil Toplumu Güçlendirme ve Ağ Oluşturma: STL, afet risk yönetimi ve etkili insani yardım çalışmaları için ihtiyaç duyulan sivil toplum kapasitesini güçlendirmek adına anahtar paydaşları bir araya getirmek için çalışır. Raporlama ve kapasite geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra, kamu ve sivil toplum alanındaki ilgili paydaşlar ile aktif bir koordinasyon mekanizması oluşturularak Türkiye’de afete hazırlık, etkili müdahale ve risk yönetimi konularında iyileştirme sağlamayı amaçlanmaktadır.
Diğer İlanlar

Benzer İlanlar