Psikolog GIZ LIFT Projesi

Pozitif Yaşam Derneği İzmir,Ankara,Adana
Üniversite
Tam Zamanlı
Bu ilan yayından kaldırılmış Görüntülenme : 3629

Paylaş

İlan Detayları

PSİKOLOG

Kontrat süresi: Ekim 2019- 31 Ağustos 2020

Çalışma yeri: Ankara/İzmir/Adana

Proje hakkında:

GIZ ve ECHO tarafından fonlanan LIFT Projesi kapsamında, Pozitif Yaşam Derneği tarafından “HIV ile Yaşayan Bireylere Verilen Destek Hizmetlerinin Yaygınlaştırılması” Projesi yürütülmektedir. Avrupa Komisyonu Sivil Destek ve İnsanı Yardım Birimi (ECHO) tarafından finanse edilen ve Ekim 2019 - Ağustos 2020 tarihleri arasında yürütülen proje kapsamında, farklı illerde kurulan hizmet birimlerinde sunulan hizmetlere ek olarak, yararlanıcıların hizmet birimleri dışındaki destek hizmetlerine erişimini kolaylaştırmayı hedefleyen savunuculuk çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Aynı zamanda HIV edinimi konusunda risk grupları olarak değerlendirilen bireyler için farkındalık çalışmaları, ve çeşitli meslek grupları için de bilgilendirici çalıştay faaliyetleri yürütülmektedir.

HIV ile yaşayan bireylere yönelik Ankara’da (1), Adana’da  (1) ve İzmir’de (1) olmak üzere toplam (3) hizmet biriminde;

a. Risk grupları için eğitim ve HIV farkındalığı 

b. HIV ile yaşayan bireylere yönelik destek hizmetleri

c. Meslek uzmanlarına yönelik çalıştaylar

d. HIV alanında faaliyet gösteren kurumlar, kişiler ve kuruluşlar ile savunuculuk ağı oluşturma ile ilgili hizmetler sunulmaktadır.

Bu kapsamda belirtilen hizmet birimlerinden birinde (Ankara, Adana, İzmir) çalışmak üzere 3’er Psikolog işe alınacaktır.

Temel aktiviteler ve sorumluluklar:

Psikolog, çalıştığı hizmet birimi ve diğer 2 hizmet birimi ile koordinasyon içerisinde, hizmet birimi sorumlusunun doğrudan süpervizyonu altında 09.00 - 18.00 saatleri arasında hizmet birimi bünyesinde destek hattı çağrılarına yanıt verecektir.

Görev ve sorumluluklarında tanımlanan niteliklere uygun hizmet sunumunu değerlendirmek üzere kurumsal ve mesleki izleme ve değerlendirme yapılabilir.

 

Psikolog’un hizmet sunumunda mesleki ve etik ilkelere bağlı, her türlü ayrımcılık ve damgalamadan uzak, insan haklarına saygılı, başvuranın mahremiyet hakkını koruyan, kültürler arası farklılıklara saygılı bir karaktere sahip olması beklenmektedir.

  • Çağrı merkezine ya da doğrudan hizmet birimine başvuran HIV ile yaşayan kişilere bireysel ve grup temelli psikolojik destek sunmak,
  • Hizmet birimine başvuran mülteci ve sığınmacıların psiko-sosyal sorunlarını ve ihtiyaçlarını tanımlayarak bu sorun ve ihtiyaçlara yönelik ortak çalışmayı ve takibi gerçekleştirmek,
  • HIV ile yaşayan mülteci ve sığınmacılara hizmet sunumu sırasında danışan anadilinde görüşme talebinde bulunursa danışmanlığı tercüman desteği ile sürdürmek,

    Hassas vakaların gerekli yerlere yönlendirilmesini sağlamak ve takibini yapmak,
  • Sorumlu olduğu illerde, çalıştığı alanda ihtiyacı ortaya koyabilmek amacıyla işbirliği yapılacak paydaşları tanımlamak ve gerektiği takdirde gerektiği anlarda işbirliği yapmak üzere haritalama çalışması yürütmek ve bu paydaşların haritalamasını güncellemek,
  • Danışanların ihtiyaçları dahilinde farkındalık yaratma aktiviteleri düzenlemek, gerektiğinde sosyal hizmet uzmanları, avukatlar ve ilgili paydaşlara verilecek eğitimlerde içerik desteği, teknik destek vermek, eğitimci olmak,
  • Proje illeri öncelikli olmak üzere, yerel kamu kuruluşları ve hizmet sunucularla gerekli durumlarda irtibat halinde kalmak konusunda hizmet birimi yöneticisine destek vermek,
  • Proje dahilinde gerekli toplantı ve eğitim çalışmalarının düzenlenmesine destek olmak ve katılım sağlamak,
  • Psikososyal destek alanındaki güncel gelişmeler ilgili proje ekibini düzenli olarak bilgilendirmek,
  • Proje kapsamında hedef gruba yönelik psikososyal destek ve benzeri konularda yayınlanacak/kullanılacak belgeve materyallerin hazırlanmasına destek sunmak,
  • Proje kapsamında çalışan diğer psikososyal destek uzmanları ile koordinasyon içerisinde hareket etmek,
  • Bulunduğu projenin gerekli raporlamalarını ofis sorumlusu ile iletişim halinde yapmak,
  • Hizmet birimi yöneticisinin vereceği görev alanına giren diğer görevleri yerine getirmek.

Asgari gereklilikler ve deneyim:

Eğitim  

Üniversitelerin psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümlerinden mezun olmak

Deneyim 

En az 3 yıl alanda iş deneyimi

Dil  

İngilizce (En az B1 seviyesinde, İngilizce temel raporlama) yapabilecek düzeyde

Bilgisayar Becerisi 

MS Office programlarını (Word, Excel,Outlook, PowerPoint) iyi derecede kullanabilen,

 

 

Beceri ve ek yetkinlikler:

  • Klinik psikoloji sağlık ya da travma yüksek lisans programlarından birini tamamlamış olmak  tamamlamış olmak tercih sebebidir.
  • Daha önce sivil toplum kuruluşlarının ilgili projelerinde görev almış olmak ve STK çalışması yapma konusunda tecrübeli olmak tercih sebebidir.
  • HIV alanında psikolojik destek sunmuş olmak veya bu alanda çalışma deneyimi tercih sebebidir.
  • Seyahat engeline sahip olmamak.
  • Stresle baş etme becerisi yüksek olan.
  • Etkili sunum yapabilme becerisi ve hassas gruplarla çalışmada grup dinamiklerini yönetebilme becerisine sahip olmak.
  • Ekip çalışması yapmaya müsait olmak.

Başvuran kişiler TC vatandaşı ve tercihen 26 yaş üzeri olmalıdır.

Sadece kısa listeye seçilen adaylarla iletişime geçilecektir.

Türkçe ya da İngilizce olarak eksiksiz doldurulmuş, en az 3 referans içeren,  güncel bir CV, (maksimum 2 sayfa) bir sayfayı geçmeyecek motivasyon mektubu ile başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Başvuru için son tarih 6 Ekim 2019, pazar 23.59.

  • Pozisyonun aciliyeti sebebiyle Pozitif Yaşam Derneği uygun adayı bulduğu takdirde başvuruları belirtilen tarihten önce sonlandırma hakkını saklı tutar.

 

Pozitif Yaşam Derneği

HIV ile yaşayan bireylerin eşit, adil ve ücretsiz tedavi hizmetlerine erişimlerini desteklemek, damgalama ve ayrımcılığın öznesi olmadan hayatın olağan akışına devam edebilmelerini sağlamak için farkındalık, savunuculuk ve destek hizmetleri veren bir sivil toplum örgütü.

Benzer İlanlar