Shelter Asistanı (Ref: RR-TUR-HM-4-B4-006)

Withheld Name of International Nongovernmental Organization Hatay,Kahramanmaraş
Shelter Assistant
Üniversite,Lise
Sözleşmeli 1-3
Türkçe (C1, Level 5, Upper Intermediate)
Bu ilan yayından kaldırılmış Görüntülenme : 1516

Paylaş

İlan Detayları

 

 

 

                 İşin Tanımı: Shelter (Barınak) Proje Asistanı

 

İş Başlığı: Shelter (Barınak) Proje Asistanı

 

Konum:  Kahramanmaras, Hatay / Turkiye

Genel Raporlama: Shelter Proje Görevlisi

Saha icinde: Shelter Proje Gorevlisi

Planlanan Baslangic Tarihi: Temmuz 2023

Proje Taahhut Edilen Sure: 6 Ay (Uzayabililir)

 

Genel Amaç: Çok çeşitli bir ekibin önemli bir üyesi olarak çalışarak, dünyanın en savunmasız/ihtiyac sahibi kesimlerine hizli faydali ve degerli yardımlarla hizmet etmeye adamış olarak çalisacak Shelter(Barınak) Proje Asistanindan, atanmis olan Shelter projesinin yürütülmesine destek olmasi ve yardımcı olmasi beklenmektedir. Shelter Proje Görevlisi'nin doğrudan denetimi altında, Shelter Asistani, Barınak faaliyetlerinin planlanması, uygulanması ve izlenmesine yardımcı olacaktır. Ekip ve ilgili paydaşlarla yakın işbirliği içinde olacak Shelter Asistani, proje faaliyetleri için gereken çalışma planlarının ve öğrenme materyallerinin hazırlanmasında yardımcı olacaktir. Ayrıca, gerektiğinde yerel yetkililer ve insani paydaşlarla, yerel kuruluşlar ve toplum liderleriyle iletişim kurmada ve koordinasyon toplantılarına katılmada yardımcı olacaktır.

 

Proje Genel Bakış: Medair, Türkiye'deki mevcut deprem krizine ilişkin hedefi, Türk ve Suriyeli mültecilere, depremden etkilenen yerinden edilmiş kişilere hızlı acil yardım sağlamak ve sağlık, Barınak (Shelter) ve temel yardım ihtiyaçlarını karşılamaktır.

 

 

Shelter Proje Asistanı'nın Başlıca Görev ve Sorumlulukları:

 

Shelter Proje Asistanı

 

• Shelter Proje Görevlisi'ne, sahadaki idari işlevlerin koordinasyonu dahil olmak üzere, Shelter projelerinin genel teslimatında destek olmak.

• Proje uygulama çalışma planlarının hazırlanmasına yardımcı olmak ve proje sahalarının zamanında tamamlanması için gerekli önlemleri almak ve Barınak Proje Görevlisi'ne rapor etmek.

• İlerleme taleplerinin hazırlanmasında Barınak Görevlisi'ne yardımcı olmak ve günlük çalışanlara/faydalanıcılara ödeme önerilerinde bulunmak.

• Sahada Barınak projeleri için planlama, tasarım ve Yapilacak Is Miktar Listesi (BoQ) hazırlamada yardımcı olmak.

• Shelter birimlerinin inşasını sürekli olarak izlemek ve süreç hakkında Shelter Proje Görevlisini bilgilendirmek.

• Shelter Proje Görevlisi ile yakın işbirliği yaparak inşaat malzemelerinin proje sahalarına zamanında tedarik edilmesini sağlamak.

• Shelter Proje Görevlisi ve Shelter Proje Müdürü tarafından yönlendirildiği şekilde, devlet kurumları, yardım kuruluşları, yerel topluluklar ve mülteci topluluklarıyla koordinasyon ve Barınak ile ilgili toplantılarda MEDAIR'ı temsil etmek.

• Faydalanıcılar için eğitim ve öğrenme oturumlarını düzenlemekte yardımcı olmak, becerilerini ve yeteneklerini geliştirmek için fırsatları araştırmak.

• Çalışma kapsamı içinde Barınak Proje Görevlisi ve Barınak Proje Müdürü tarafından atanan diğer görevleri yerine getirmek.

 

 

 

İletişim ve Koordinasyon

 

• Medair ekibi ve diğer ilgili paydaşlarla (faydalanıcılar, toplum liderleri, yerel ve ulusal hükümet yetkilileri, BM ajansları ve diğer STK'lar) uygun, düzenli, şeffaf ve destekleyici iletişim yapılarının geliştirilmesine ve sürdürülmesine yardımcı olmak; iyi işbirliği ve ortaklıkların sağlanmasını amaçlamaktadır.

• Uygun olduğunda ve Barınak Proje Müdürü tarafından görevlendirildiğinde, Barınak toplantılarına katılmak; ayrıca Medair içi eğitimlere ve diğer çalışma gruplarına veya toplantılara ihtiyaç duyulması halinde katılmak, Medair'ı temsil etmek ve ilgili konularda Barınak Proje Müdürüne geri bildirim yapmak.

• Günlük Durum Raporları (sitrep) ve haftalık ilerleme raporlarının Shelter Proje Gorevlisine ve Shelter Proje Müdürüne hazırlanması ve sunulmasına yardımcı olmak.

 

Kalite Yönetimi

 

• Medair Çevrimiçi Evrak Doldurma Sistemi ve diğer işletme prosedürlerinin kullanımını ogrendikten sonra kullanimini teşvik etmek ve sağlamak; standartlaştırılmış formatların kullanılmasını ve yönergelerin takip edilmesini sağlamak.

 

Kişisel Özellikler

Nitellik / Deneyim Gerekli Arzu Edilen
Mesleki Geresinimler

İnşaat mühendisliği, mimarlık, şehir planlama, teknisyen veya ilgili bir disiplin gibi ilgili bir alanda lisans derecesi/Kolaj.

2 yıllık mesleki deneyime sahip lise.
 
İş deneyimi

Yeterlilik sonrası 1 yıllık profesyonel deneyim.

2 yıllık mesleki deneyime sahip lise.

Çok kültürlü ve çeşitli bir takım ortamında etkin bir şekilde çalışabilme becerisi.
 
Diller Iyi Derecede Turkce (Yazma ve Okuma) Ingilizce ve Arapca bilmek Avantaj olarak sayilacaktir.
BT Iyi derecede Bilgisayar kullanimi, Microsoft Office programi ve ofis 365 kullanabilme.  

 

 

Yetkinlikler Gerekli Arzu Edilen
Motivasyon

Savunmasız/Ihtiyac sahibi insanlara hizmet etme konusunda istekli olma.

Kendi kendini motive edebilme ozelligi.

Ogrenmeye istekli olmak.

Takım oluşturma Kisiler ile etkili iletisim ve takım oyuncusu olmak.
İş yükü paylaşımına aktif olarak katkıda bulunarak başkalarını desteklemeye ve onlara yardım etmeye yönelik güçlü bağlılık.

Baska insanlara bilgi aktarabilme.

Uyumluluk Baskı altında çalışma ve kişisel stres seviyelerini yönetme kapasitesi. Yaratıcı, açık fikirli, esnek, öğrenmeye istekli Arazi koşullarında temel yaşam koşullarıyla başa çıkabilme yeteneği

Profesyonel ve kişisel olarak adapte olabilmek.

Teknik uzmanlık

Yeterli duzeyde sayısal beceriler, rapor yazma ve yönetim becerileri.

Problem çözme yeteneği.

 
Yönetim ve liderlik

Isleri organize edebilme, öncelik sırasına koyabilme ve birden fazla görevi denetleyebilme ozelligi.

Ekip çalışmasına bağlı.
İnsani yardım çalışmalarının anlamasi.
Uzmanlık Alanları

Mühendislik/Teknisyen ve Insaat Sektörü.

İnsani yardim Sektöru.
 

İlgilenen adayların, başvurdukları pozisyonun adını konu kısmına RR-TUR-HM-4-B4-006 referans numarası ile belirterek iki referansın iletişim bilgilerini (isim, pozisyon, telefon ve e-posta bilgileri) içeren  ön yazı ile en son özgeçmişlerini içeren başvurularını hr-tur@medair.org adresine iletmeleri rica olunur. Sadece kısa listeye alınan adaylar ile iletişime geçilecektir.

Withheld Name of International Nongovernmental Organization

A Swiss based impartial, independent, and neutral humanitarian organisation.
İsviçre kökenli, tarafsız, bağımsız ve nötr bir insani yardım kuruluşu.

Benzer İlanlar