Tercüman (Ref: MV230523-PAT)

Maya Vakfı Hatay
Tam Zamanlı
Bu ilan yayından kaldırılmış Görüntülenme : 1313

Paylaş

İlan Detayları

Herkesin insanca yaşamayı ve gelecek umudu taşımayı hak ettiğine inanan Maya Vakfı; 5-24 yaşındaki çocuklar ile gençlerin zihinsel, fiziksel ve akademik gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Maya Vakfı, ana faaliyet alanını oluşturan ruhsağlığı ve psikososyal destek programı kapsamında , maruz kaldıkları travmanın çocuklarda yarattığı tahribatı onarmak hedefiyle, çocuklara baş etme becerileri kazandırmaya yönelik etkinlikler düzenliyor. Savaş, göç,kayıp, şiddet gibi nedenlerle travmaya maruz kalan çocuklara, koruma hizmetlerinin yanı sıra, yaratıcı sanat terapileri ve sosyo-kültürel aktiviteler aracılığıyla rehabilitasyon desteği veriyor.

“Maya Vakfı, birlikte çalıştığı, hizmet verdiği bireylerin refahını korumaya, geliştirmeye ve onlar için güvenli alanlar yaratmaya kararlıdır; tüm çalışan ve gönüllülerinden bu taahhüdü gerçekleştirmelerini bekler. Maya Vakfı, cinsel sömürü ve istismar, cinsel taciz, görevin kötüye kullanılması ve ayrımcılık başta olmak üzere Maya Vakfı’nın amaç ve ilkeleriyle bağdaşmayan davranışlar konusunda sıfır tolerans politikasına sahiptir. Maya Vakfı ayrıca çocuk güvenliği standartları ile cinsel sömürü ve istismarın önlenmesi ilkelerini de kabul eder ve bu ilkeleri kurum çalışmalarında anaakımlaştırır. Seçilen tüm adayların bu standartlara ve ilkelere uymaları beklenir; bu nedenle adaylar referans kontrolü ve geçmiş araştırması aşamalarından geçeceklerdir. Geçmiş araştırması, akademik geçmişin ve çalışma geçmişinin doğrulanmasını içerecektir. Seçilen adayların geçmiş araştırması kapsamında ek bilgi sağlamaları gerekebilir.

 

Görev Tanımı

Bireysel Koruma Desteği, bireysel ve grup terapileri ve ebeveyn eğitimlerinde faydalanıcılar ve proje personeli arasında, Arapça – Türkçe, Türkçe -Arapça tercüme ile, doğru ve etkili bir iletişim kurulmasını sağlamak,

Faydalanıcılara telefon yoluyla proje aktivitelerine ilişkin bilgi vermek, aktivitelere davet etmek

Aktivitelere ilişkin veri girişlerine destek olmak

Koruma sorumlularına, vaka yönlendirmelerde yardımcı olmak, gerektiğinde faydalanıcılara eşlik desteğinde bulunmak,

İlgili olduğu proje dokümanları ve materyallerin çevirisini yapmak,

Gerektiğinde merkezdeki karşılama hizmetlerine yardımcı olarak, hizmet alanlara merkez ve faaliyetleri hakkında bilgi vermek,

Merkezde/online yapılan etkinliklerin organizasyonuna ve gerçekleştirilmesine destek olmak,

Proje koordinatörü tarafından proje kapsamında verilen  diğer görevleri yerine getirmek.

Fiziksel Şartlar ve Lokasyon

Proje sürecinde iş, diğer tüm ekip üyeleriyle birlikte 31 Ağustos'a kadar Hatay'da bulunmayı ve sahadaki ihtiyaçları göz önünde bulundurarak kişisel ihtiyaçlara göre ek sağlık molası vermeyi gerektiriyor.

Hem MHPSS hem de diğer ekip üyeleri ile çalışmak için yüksek uyum, sorumluluk ve esneklik esastır. Çalışanların afet sonrası bölgelerde konakladıkları göz önüne alındığında, çalışanın tüm ekip üyeleriyle ortak bir şekilde ve ortak alanlarda vakit geçirdiği ana hatlarda kalması beklenmektedir. Uyum içinde bir arada yaşama, dürüstlük, nezaket, profesyonellik, ayrımcılık yapmama ve kendi iyilik halini gözetirken iyi bir takım oyuncusu olarak hareket etme taahhüdü göstermesi, saha çalışanı kişiden beklentimizdir.

Halihazırda Hatay'da ikamet ediyorsanız lütfen bize bildirin.

 

Aranan Özellikler

Üniversite mezunu,

İleri düzeyde Arapça ve Türkçe bilen, (Okuma, yazma, konuşma)

İngilizce dil bilgisine sahip olmak tercih sebebi olacaktır,

Ekip çalışmasına yatkın,

Sözlü ve yazılı iletişim becerileri güçlü,

Planlama ve organizasyon becerileri gelişmiş,

Vakıf kültürü ve vaka gizliliğinin önemini anlamış ve buna uyum sağlayabilecek,

Çocuklarla iletişim kurabilen ve onlarla zaman geçirmeye istekli ve hazır olan,

Yoğun iş temposuna ayak uydurabilecek tercüman adayları aranmaktadır.

 

İlgilenen adaylar özgeçmişlerini ve ön yazılarını e-posta konusuna "MV230523-PAT" İş Başvurusu yazarak ik@mayavakfi.org adresine gönderebilirler.

Maya Vakfı

Maya Vakfı doğal afet, pandemi, aile kaybı, göç ve zorbalık gibi sebeplerle psikolojik travmaya maruz kalmış 5-24 yaş arasındaki çocuklara ve gençlere psikososyal destek hizmetleri sunmaktadır. Özgür, güvenli ve üretken bir çocukluk yaşamış sağlıklı bireylerden oluşan bir toplum hayaliyle Haziran 2015’te faaliyete geçen Vakıf, çocukların travmayla başa çıkmalarına yardımcı olmak için Psikolojik İyileşme Becerileri (SPR) modelini sanat terapileri metodu ile birleştirip uygulayan ve bu konuda öncülük yapan tek kurumdur. Programlarının odağına öncelikle imkânı kısıtlı ve travmaya maruz kalan çocukları yerleştiren Maya Vakfı, bütüncül bir yaklaşımla çocukların hayatına etki eden kişi ve kurumların da özellikle psikolojik travma konusundaki duyarlılığını artırmak ve kapasitelerini geliştirmek üzere çalışmaktadır.
Diğer İlanlar

Benzer İlanlar